Vadelmainen lakritsi Brita
Annoksia: 30 kpl
Annoskoko: 130 g
Määrä: 3,9 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
0,300 kg | Voi, laktoositon |
0,255 kg | Sokeri |
Laita vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa muutama minuutti niin että rasva ja sokeri ovat hyvin sekoittuneet. | |
0,390 kg | Vehnäjauho |
0,020 kg | Leivinjauhe |
0,006 kg | Sitruunankuori |
Mittaa kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste kulhoon, sekoita ja lisää rasva-sokeri seokseen vähän kerrallaan. | |
0,120 kg | Kananmunan keltuainen |
0,300 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan massaan. | |
Viimeisenä kaada maito joukkoon ohuena nauhana ja sekoita taikina tasaiseksi. | |
0,240 kg | Kananmunan valkuainen |
0,255 kg | Sokeri |
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. | |
Levitä kakkutaikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. | |
Paista 160 asteessa (paisto) n. 16-18 min. | |
Valmista sillä välin täyte | |
Täyte 1: | |
0,500 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,150 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
0,020 kg | Lakritsijauhe (Urtekram) |
0,135 kg | Sokeri |
0,015 kg | Vaniljasokeri, aito |
0,006 kg | Suola |
Kaada kylmä täysmaito kulhoon, lisää kaikki kuivat aineet ja vatkaa kunnon vaahdoksi. | |
Anna moussen tekeytyä jääkaapissa n. tunti. | |
0,800 kg | Vadelma |
Asettele jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä lakritsimousse pohjan päälle. | |
Ripottele pintaan runsaasti tuoreita vadelmia ja asettele toinen pohja päälle. | |
Koristele kakku haluamallasi tavalla tuoreilla vadelmilla, kermavaahtonokareilla, sitruunan kuoriraasteella jne. |