Toffee-suklaakakku
Annoksia: 18 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 1,8 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
S
Soijaton
(ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana)
G
Gluteeniton
(ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana)
Mantelicrumble | |
0,080 kg | Gluteeniton jauhoseos |
0,070 kg | Mantelirouhe |
0,050 kg | Voi, laktoositon |
0,002 kg | Sormisuola, hiutale |
0,030 kg | Sokeri |
0,030 kg | Fariinisokeri |
Sekoita ainekset lapavatkaimella, yleiskoneessa hiekkamaiseksi muruksi. Paahda uunissa 160°C noin 15min ja jäähdytä. | |
Suklaapohja | |
0,260 kg | Gluteeniton jauhoseos |
0,008 kg | Ruokasooda |
0,003 kg | Suola |
0,005 kg | Vaniljasokeri, aito |
0,300 kg | Sokeri |
0,100 kg | Tumma kaakaojauhe |
0,180 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,090 kg | Kananmuna |
0,055 kg | Rypsiöljy |
0,180 kg | Kahvi, kuuma |
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä maito, kananmuna ja öljy keskenään. Sekoita molemmat seokset sekä kahvi tasaiseksi massaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 1/1 GN –vuokaan. Ripottele pinnalle mantelicrumble. Paista 175°C 15-20min. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä hyvin. | |
Toffeetäyte | |
0,004 kg | Liivatelehti |
0,122 kg | IsoMitta Toffeemousseainekset |
0,225 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5-10min. Vaahdota moussejauhe sekä maito 10min. Kuumenna tilkka vettä ja sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet veden joukkoon. Kaada kokoajan sekoittaen massan sekaan. Leikkaa kakkupohja puoliksi. Laita toffeetäyte toisen puolen paistopinnan päälle (crumblen päälle), tasoita lastalla ja käännä toinen pohjan puolikas päälle. Molemmat crumble-pinnat ovat siis moussea vasten. Anna hyytyä ja tekeytyä seuraavaan päivään. | |
Suklaakiille | |
Diamond Glaze, All' round aito Suklaa (Finnbakels) | |
Lämmitä noin 40°C ja kaada sekä levitä lastalla tasaisesti leivoksen pinnalle. Anna jähmettyä. Leikkaa leivoksen reunat suoriksi ja sitten 18 palaan. Puhdista leikkuuveitsi kuumassa vedessä ja kuivaa se jokaisen leikkuukerran jälkeen. Näin saat siistin leikkausjäljen. | |
Koristeluun | |
0,080 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
0,080 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,010 kg | Vaniljasokeri, aito |
Vaahdota moussea 10min ja pursota jokaisen palan päälle noin 8g. Viimeistele suklaakoristeilla. |