Sitruuna-juustotorttu
Annoksia: 12 kpl
Annoskoko: 110 g
Määrä: 1,32 kg
S
Soijaton
(ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana)
Pohja: | |
0,130 kg | Vehnäjauho |
0,075 kg | Sokeri |
0,075 kg | Margariini 60 %, laktoositon |
Nypi huoneenlämpöinen margariini vehnäjauhojen ja sokerin joukkoon. Painele taikina pyöreän irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle ja anna levätä n. puoli tuntia. | |
Täyte: | |
0,500 kg | Tuorejuusto, maustamaton laktoositon |
0,100 kg | Créme fraiche, laktoositon |
0,180 kg | Sokeri |
0,040 kg | Vanilliinisokeri |
Notkista tuorejuusto ja lisää créme fraiche ja sokerit joukkoon. | |
0,250 kg | Kananmuna |
Erottele valkuaiset keltuaisista. Riko keltuaistenrakenne ja lisää ne tuorejuustomassan joukkoon. | |
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. | |
0,050 kg | Maissitärkkelys |
0,005 kg | Leivinjauhe |
0,100 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
Sekoita leivinjauhe ja IsoMitta Sitruunakiisseliainekset maissitärkkelyksen joukkoon. Lisää kuivat aineet juustomassaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. | |
Nostele viimeisenä varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja kypsennä 140°C:n lämpötilassa n. 1 tunti 30 minuuttia. | |
Kakku irrotetaan reunoista heti terävällä veitsellä ja sen annetaan jäähtyä. Tarjoa juustotorttu hedelmä- tai marjakastikkeen kera. |