Sitruuna-juustotorttu

Annoksia: 12 kpl
Annoskoko: 110 g
Määrä: 1,32 kg

Muokkaa annoskokoa tai annosmäärää

S Soijaton (ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana)
Pohja:
0,130 kg Vehnäjauho
0,075 kg Sokeri
0,075 kg Margariini 60 %, laktoositon
Nypi huoneenlämpöinen margariini vehnäjauhojen ja sokerin joukkoon. Painele taikina pyöreän irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle ja anna levätä n. puoli tuntia.
Täyte:
0,500 kg Tuorejuusto, maustamaton laktoositon
0,100 kg Créme fraiche, laktoositon
0,180 kg Sokeri
0,040 kg Vanilliinisokeri
Notkista tuorejuusto ja lisää créme fraiche ja sokerit joukkoon.
0,250 kg Kananmuna
Erottele valkuaiset keltuaisista. Riko keltuaistenrakenne ja lisää ne tuorejuustomassan joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
0,050 kg Maissitärkkelys
0,005 kg Leivinjauhe
0,100 kg IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset
Sekoita leivinjauhe ja IsoMitta Sitruunakiisseliainekset maissitärkkelyksen joukkoon. Lisää kuivat aineet juustomassaan koko ajan huolellisesti sekoittaen.
Nostele viimeisenä varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja kypsennä 140°C:n lämpötilassa n. 1 tunti 30 minuuttia.
Kakku irrotetaan reunoista heti terävällä veitsellä ja sen annetaan jäähtyä. Tarjoa juustotorttu hedelmä- tai marjakastikkeen kera.
Makuasia 1/2024
Uusi asiakaslehti on ilmestynyt!
Tästä herkuttelemaan »