Lakumousse sitruunaglacella
Annoksia: 8 kpl
Annoskoko: 80 g
Määrä: 0,64 kg
L
Laktoositon
(laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta)
1,000 kpl | Pakastekakku pohja |
Stanssaa pyöreä kakkupohja rengasmuotin kokoon. Laita muottiin reunanauha. Aseta kakkupohja pohjalle. | |
0,150 kg | IsoMitta Lakritsamousseaines |
0,125 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
Sekoita ainekset kylmään kermaan ja maitoon sekä vatkaa voimakkaasti noin 10 minuuttia kunnes seos on ilmavaa. Lisää massaan lakurouhe. Laita 1/5 osa massasta pursotinpussiin. Kaada moussemassa kakkupohjan päälle. Laita asettumaan pakkaseen. | |
0,080 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
0,230 l | Vesi |
0,120 l | Sitruunamehu, makeuttamaton |
4,000 kpl | Liivatelehti |
0,020 kg | Lakritsijauhe (Urtekram) |
Sitruunaglace: Liota liivatteet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja nosta käsipaperin päälle kuivahtamaan. Sekoita IsoMitta Sitruunakiisseli/-keitto ainekset ja liivate kuumaan veteen ja jatka sekoittamista, kunnes kiille on sileä. Poista jäisestä leivoksesta reunanauha. Anna kiilteen jäähtyä 30˚C asteeseen ja kaada ohut kerros kakun päälle. Laita pakkaseen asettumaan. | |
Kaada ainekset kulhoon ja lisää maito ja kerma sekoittaen joukkoon sekä lakujauhe. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä hetki tekeytymässä. Laita kastike pursotinpussiin ja jätä odottamaan käyttöä pöydälle. Asettelu: Laita lautaselle vaniljakastiketta ja aseta leivospala päälle. Pursota palan päälle hiukan moussea ja lakurouhetta, sekä raastettua limenkuorta ja koristekukka. Muutama tuoremarja lisäksi lautaselle. |