Makuasia 1/2024

Herlevin innoitus syventyä burgereihin löytyi pidem- män polun varrelta. Vuosia sitten leikatessaan lihaa pihviravintolassa hän mietti, että hyvässä pihviravin- tolassa pitäisi aina olla burgereita tarjolla, sillä niihin yli jäävät palat laatulihasta saisi arvoiseensa käyttöön. Ajatus jäi hautumaan, ja täydellisen burgerin metsäs- tys sai alkusysäyksensä lopulta tutkimusmatkalla Los Angelesissa. – Luin aamukahvia juodessani artikkelia, jossa esitel- tiin top 100 parasta asiaa Losissa. Paras burgeri löytyi kuulemma Father’s Office -nimisestä paikasta, joten päätin mennä tsekkaamaan mistä on kyse. Baariin oli pitkä jono, ja odotellessani kuulin, kun edellinen asi- akas kysyi, saisiko hampurilaisesta jättää jotakin pois. Henkilökunta ilmoitti, että ei käy, me ei muuteta näistä annoksista yhtään mitään. Kun itse pääsin tilaamaan, tilasin hampurilaisen niin, että älkää missään nimessä muuttako siinä mitään, Herlevi nauraa. Se olikin hyvä valinta: Father’s Officen burgeri avasi Herlevin silmät sille, että burgeri voi todellakin olla elä- mys. Hän otti haasteen vastaan ja loppu onkin historiaa. Viime vuosina ravintoloiden listalle on tullut tarjolle smash burgereita, mutta mistä niissä on kyse? Herlevin mukaan smash burgerit olivat varsinkin jenkeissä koro- na-ajan trendituote. – Maailmassa tapahtui mullistuksia, joten ihmiset kai- pasivat tuttuja makuja ja lohturuokaa. Smash burgerissa saadaan lihaa painamalla aikaan isompi paistopinta ja siihen enemmän makua. Tietyllä tavalla rapeampi pais- topinta ja ohuempi pihvi oli tuttu jo pikaruokaravin- toloista, ja sen kotoisuus vetosi erityisesti haastavina aikoina useampiin syöjiin. Herlevin neuvo lukijoillemme onkin mehukas: – Muistutan tästä myös itseäni usein. Meidän tehtä- vämme on ruokkia ja ravita ihmisiä. Meidän työmme on onnellisuusbisnestä, teemme elämyksiä jokainen päivä, yksi annos kerrallaan. ”SMASH bURGERISSA SAADAAN LIHAA PAINAMALLA AIKAAN ISOMPI PAIStOPINtA JA SIIHEN ENEMMÄN MAKUA.” 9

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=