Makuasia 1/2024
IsoMitta-mousset tuovat sekä makua että mehevyyttä monenlaiseen leivontaan. Kokeile kakkujen, tuulihat- tujen, makeiden sandwichien ja muiden leivonnaisten täytteenä erimakuisia mousseja. Kun kaipaat näyttävyyt- tä ja vaihtelua täytekakun ulkonäköön ja tarjoiluun, täytä suosikkikakkusi ohuilla tai paksuilla moussekerroksilla. Upeat moussekakut valmistuvat helposti, kun lisäät mousseen liivatetta. Nosta yhden kerroksen korkeutta tai kokeile erimakuisia ja -värisiä kerroksia. Viimeistele erilaisin koristeasetelmin. IsoMitta-mousseissa on kahdeksan makeaa vaihtoehtoa ja neutraali moussepohja, joka sopii myös suolaiseen leivontaan. Marjaisaa raikkautta, suklaista täyteläisyyttä Snickers. Muutamalla pienellä koristeella ei saa aikaan sitä makua, jonka haluamme tarjota. Kun Drilon vastaa taikinasta, koristelut ovat Edinan bravuuri. Edina arvelee, että keskimäärin yksi munkkis saa häneltä aikaa noin yhden minuutin. – Tarjottimelle mahtuu 12 munkkista: kolmea sorttia, neljä kutakin. Teen aina samalla kertaa neljää munkkista, paljastaa Edina. TOP3-listan kärjessä on tällä hetkellä Edinan omakin suosikki, Kinder Bueno, jossa Kinder Buenoa on sekä tavallisena että val- kosuklaana – vaniljakreemin, kinuskikastikkeen, hasselpähkinä- kuorrutteen ja Nutellan lisäksi. Myyntihittien kakkosena tulee Runsas Mansikka ennen Oreo Mansikkaa, jossa täytteenä on suk- laamoussea ja päällä valkosuklaamoussea. – Marjaisat versiot ovat suosittuja. Ja niiden kysyntä näyttää vain kasvavan, pohtii Edina. Kokeilusta käytännöksi vakiintuneista moussetäytteistä Munkkik- sen väki on saanut ainoastaan hyvää palautetta asiakkailta. Kun GB Foodsin Nina Behm poikkesi Loimaalla, ideointiin tuli vielä lisää vauhtia. Nyt joka toisessa munkkiksessa on moussea joko täyt- teenä tai päällä. Tällä hetkellä IsoMitan mousseista käytössä ovat Tropiikin vaahto, Vadelma-vaniljamousse, Suklaamousse, Valkosuklaamousse ja Pi- parkakkumousse. – Sitruunamousse on seuraavaksi ottamassa paikkansa Lemon Mansikka -munkkiksen täytteestä, paljastaa Edina. ”Chef Renéssä pysytään, sitä ei vaihdeta mihinkään” Jos Loimaalle tai Tampereelle munkkisten perään lähtee satojen kilo- metrien päästä, ennen makeita herkkuja pitää testata myös Perollien suolaiset ainutlaatuisuudet: Namkkis-ateriat, burgerit, salaatit, tor- tillat, pancaket…. Sillä hampurilaisella ja hampurilaisella on eronsa. – Jokaisen hampurilaisemme sämpylä, pihvi ja majoneesi on itse omin käsin meillä tehty, muistuttaa Edina. Majoneesitkin? Kyllä. Munkkiksen omien valkosipuli-, kurkku-, chili- ja paprikamajoneesien pohjana on Chef René. – Sama juttu kuin moussejen kanssa. Otettiin Chef René meille testiin. Toimii erinomaisen hyvin pohjana, kun itse maustamme. Parasta majoneesia, mitä ikinä olen maistanut. Mieheni Drilon to- tesi, että meillä käytetään vain laatutavaraa. Chef Renéssä pysytään, sitä ei vaihdeta mihinkään, nauraa Edina Perolli. 15
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=