Makuasia 1/2024
”En osaa enää ajatellakaan munkkiksia ilman mousseja” − Mieheni Drilon pohti ääneen, että munkkikset tarvitsevat kosteutta ja korkeutta. Lähdettiin tukkuun ja tultiin takaisin IsoMitta-moussen kanssa, kertoo Munkkiksen Edina Perolli. 100-prosenttisesti käsin tehdyistä Suomen suosikkimunkeista nykyään joka toisessa on täytteenä moussea. Kesäsesonki tuo uutta kirpeyttäMunkkiksenmyyntihitteihin Ideat! Niitä muhii jatkuvasti Munkkiksen perustajien Edina ja Drilon Perollin päässä. Ensiksi tuli idea tehdä jotain sellaista, mitä kukaan ei vielä ole tehnyt eli koristeltuja munkkeja. Muuta- masta munkista lähtenyt tarina sai vauhdilla jatkoa: ensin Loimaalla täyttyi pienempi vitriini vaihtoehdoista, pian isommassa vit- riinissä oli tarjolla 63 erilaista munkkista. – Ensimmäiset kuukaudet olivat hiljaisia. Sit- ten alkoi kertyä jonoja ja ennätysmyyntipäiviä. MTV3:n Mika Tommolan vierailun jälkeen jo- not venyivät korttelin ympäri. Suomalaiset oli- vat valmiita odottamaan neljä tuntia ja ajamaan 600–700 kilometriä. Lupasivat ottaa teltan mu- kaan ja majoittua, että varmasti saavat omansa, muistelee Edina. Tällaista menestystä Perollit eivät osanneet odottaa. Eivät Loimaalla, eivätkä Tampereella, jonne toinen Munk- kis-ravintola avattiin lyhyen harkinnan jälkeen kesällä 2023. – Loimaalla on vilkasta viikonloppuisin, Tampereen Mustassa- lahdessa pitkät jonot joka päivä. Kesällä 2024 ollaan jo valmiimpia heti kun naapuri, Särkänniemen huvipuisto aukeaa. Enemmän on enemmän: makuja, kerroksia ja näyttävyyttä Marraskuussa ajatukset ovat jo kesässä, kun Halloween-munkkisten jälkeen Edinan taitavis- sa käsissä rakentuvat jouluiset variantit. Ideoita uusiksi hiteiksi muhii koko ajan. Munkkiksen intohimoiselta tuotekehitysosastolta tulee ta- saista tahtia uutuuksia testiin ja vitriiniin. – Menestyksemme salaisuus? Kyllä se on taikina, joka tehdään käsin alusta loppuun asti. Täytteistä emme tingi. Jos munkkis on nimetty Snickersiksi, täyt- teestä kuorrutteeseen ja koristeisiin asti siinä todellakin maistuu 14
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=