Makuasia 1/2024
IsoMitta Mustikkakiisseli/-keitto 2 x 0,605 kg | vähäsokerinen IsoMitta Mansikkakiisseli/-keitto 2 x 1,065 kg Poimi talvipäivän marjat kuivakaapista. Kun avaat IsoMitta-pakkauksen, tunnistat jo tuoksusta mustikan. Tai makean mansikan. Sekoitat vain ainekset kylmään tai kuumaan veteen. Ja jatkat sekoittamista, kunnes kiisseli/keitto on sileää. Talvipäivänmarjat: mustikat keittona, mansikat kiisselinä VINKKI! Anna kiisselin/keiton olla kylmässä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Kuivatut marjat ehtivät pehmentyä ja tärkkelys turvota. Kuivaaminen on vanhin käytetty ruoan säilöntämenetelmä. Se on ollut käytössä arviolta jo 12 000 eaa. Alun perin ruoan kuivaaminen oli välttämätöntä, sillä tuoreita raaka-aineita ei ollut aina tarjolla. Kuivaamisessa hyödynnettiin luonnollisesti tuulta sekä auringosta tulevaa lämpöä. Joka lehdessä toistuvassa Päivän kala -osiossa nostetaan esille aiheeseen liittyviä kiinnostavia faktoja, ideoita ja oivalluksia. PÄIVÄN KALA 13
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=