Makuasia 1/2024

Ravintola Kuori on lämminhenkinen ja rento ruokapaikka, jossa jokainen voi nauttia herkullisesta kasvisruoasta kaikessa rauhassa. Ravintolan ruokalistaa suunnitellessa nousevat esille lähiruoka, vastuullisuus, tuoreet ja raikkaat raaka-aineet, sesonkiajat- telu sekä yllättävät makukokeilut. – Kasvisruokailun tekeminen tunnetummak- si on meille sydämen asia. Haluamme osoit- taa, että kasvisruoka voi olla herkullista, täyttävää ja myös yllättävää. Kasvisruoka tukee niin ihmisten kuin luonnonkin hyvinvointia. Me teemme tiivistä yhteis- työtä lähituottajien kanssa. Kun ei ole ylimääräisiä välikäsiä, ja logistiikkaket- jut pidetään lyhyinä, myös ympäristö kiittää. Saamme viljelijöiltä lisäksi hy- viä ideoita ruokalistojen suunnitteluun, kertoo Kuoren ravintolapäällikkö Laura Vähätalo. Vähätalo tutustui Kuoreen ensin asiakkaana, kunnes vuonna 2021 päätyi ravintolaan töihin. Pitkän ravintola- uran aikana Vähätalo on päässyt kokeilemaan kaikkea salipalveluista Ravintola Kuori – kekseliästä kasvisruokaa moneen makuun Ravintolatoiminnan pyörittäminen on muutakin kuin ruoanlaittoa ja reseptejä. Makuasia esittelee alan mielenkiintoisia ihmisiä, yrityksiä ja ilmiöitä Kauhan vierestä -juttusarjassa. Herkullista ja houkuttelevaa kasvisruokaa lähituotetuista raaka-aineista – siinä Turussa sijaitsevan ravintola Kuoren filosofia lyhyesti. Vuonna 2016 perustetulla kasvisravintolalla on jo oma vannoutunut fanikuntansa ja vakiintunut paikkansa suomalaisessa ravintolakulttuurissa. ja ruoka- ja juomasuunnittelusta aina tapahtumatöihin asti. Hän on pitänyt lisäksi leipomo-kahvilaa puolisonsa kanssa Islannissa. Laaja ymmärrys HoReCa-alasta on Vähätalon mukaan omiaan ravintolapäällikön työssä. Laadukas lounaspaikka ja tunnelmallinen illallisravintola Kuoren konsepti on tarkoin harkittu aina ruokalistasta sisustukseen ja yleis- tunnelmaan asti. Päiväsaikaan Kuori on suoraviivaisen laadukas lounas- paikka, kun taas iltahämärän saavut- tua asiakkaat nauttivat hyvästä ruoasta kynttilöiden valossa. Tunnelmaa täyden- tävät viherkasvit, kierrätyshuonekalut ja -kahvikupit sekä vanhoista viinapulloista val- mistetut valaisimet. Kesällä ravintolassa suositaan tuoreita kasviksia, kun taas syksyn tullen ruokalistalle ilmestyy esimerkiksi sieniä ja marjoja. 10

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=