Vuosi kevyemmin käyntiin maukkailla keitoilla

Joulu on useille meistä yltäkylläisyyden juhlaa – niin hyvässä kuin pahassa. Pöydät notkuvat kaikenlaisista herkuista, mutta monet niistä sisältävät paljon rasvaa ja hiilihydraatteja, ja kun niin ravintoloissa, ruokaloissa kuin kotitalouksissakin raskasta ruokaa syödään kerralla suuria määriä – ja vielä useaan otteeseen päivän aikana – voi ruokailun jälkeen tulla ähky ja tukala olo. Yltäkylläisen joulunajan jälkeen monet suosivatkin uuden vuoden alussa hieman kevyempiä ruokia.

Keitto maistuu alkuvuoden pakkaskeleillä

Erityisen toimiva ruokalaji alkuvuoden ähkyiseen oloon ja kylmään pakkaskeliin on keitto. Monille talvi on nimenomaan erilaisten keittoruokien aikaa. Melkeinpä perinneruoiksi laskettavat keitot kuten jauhelihakeitto, lihakeitto, siskonmakkarakeitto, kalakeitto ja kanakeitto maistuvat niin lounas- ja kouluruokaloissa ja ravintoloissa kuin kotonakin. Laskiainen ei olisi mitään ilman hernekeittoa ja pannukakkua. Monille lisäksi torstai on nimenomaan hernekeittopäivä.

Keittojen suurin etu on monipuolisuus. Keitto voi olla kokonaan soseutettua tai yhdistelmä maukasta lientä ja purutuntumaa tarjoavia vihanneksia ja lihaa. Liemen makuprofiili voidaan perustaa tuoreisiin yrtteihin ja vihanneksiin tai näppäriin ja laadukkaisiin liemivalmisteisiin, kuten Bong-liemiin. Varta vasten ammattikeittiöiden arkea helpottamaan suunniteltujen Bong-liemituotteiden lisäksi voidaan käyttää myös Touch of Taste -fondeja, jotka tukevat liemen luomaa makupohjaa ja rikastavat makua entisestään. Kokeile Bong- ja Touch of Taste -tuotteita yhdessä ja erikseen ja löydä täydellisen maistuva yhdistelmä talven keittoihin!

Talven keittoklassikot – ota kokeiluun!

Kun haluat tarjota asiakkaillesi ihania elämyksiä herkullisten makujen äärellä, kokeile näppäriä ja ehdottoman maukkaita keittoreseptejämme. Miltä kuulostaisi luonteikas chorizo-borssikeitto, itämaisilla vivahteilla maustettu curry-perunanuudelikeitto, perinteikkyyteen nojaava jauhelihakeitto, suloisen lempeä kanakeitto, aina yhtä maukas makkarakeitto, talvista tunnelmaa luova lohikeitto, valloittava tomaatti-paprikasosekeitto tai aromikkuudeltaan omaa luokkaansa oleva unkarilainen gulassikeitto.
 

Kokeile GB Foodsin keittoreseptejä ja ylläty:

Julkaistu 28.12.2023

Makuasia 1/2024
Uusi asiakaslehti on ilmestynyt!
Tästä herkuttelemaan »